Catálogo

Rosa Delor

La veu de Beatrice

7,9916,00

Amic Dante, escolta La veu de Beatrice, la teva gentilíssima, tan silenciosa a la Vida nova i tan loquaç, com a funcionària celestial a la Divina Comèdia

SKU: N/D Categoría: Etiqueta:
Descripción

Amic Dante, escolta La veu de Beatrice, la teva gentilíssima, tan silenciosa a la Vida nova i tan loquaç, com a funcionària celestial a la Divina Comèdia, per transmetre la irreverència del teu pensament pels segles dels segles. Vet aquí l’amor que mou el sol i les altres estrelles.

 

Jo soc la veu

entre remors esquives,

esquerda al mur

de les paraules.

 

Vet aquí Dante Alighieri, que durant set-cents anys has engalipat la ment dels humans, necessitats d’una mica de  fantasia que tapi les nafres del dolor de ser només una mica de rastre biològic en el gran desencert de la creació. Dones i homes empiulats en la gran dansa de la festa litúrgica de la poesia clàssica, la bacanal de les metàfores i l’escut de la gramàtica en defensa de les mentides amoroses.

 

Vaig i vinc de roca en roca

dona, ombra, crit confós.

Tu m’escrius i em cou la tinta.

Vers a vers m’has corvenut.

Información adicional
Formato

Papel, Ebook

Género

Poesía

Colección

Alejandría, 238

Nº de páginas

108

Tamaño

15 x 21.6 cm

ISBN

978-84-18397-85-1

Sobre el autor/a

Sobre el autor/a

Rosa M. Delor i Muns (1943), especialista reconeguda en literatura catalana contemporània, en especial sobre l’obra de Salvador Espriu, s’ha interessat també pel cinema amb un estudi sobre la relació íntima entre Roberto Rossellini i la literatura que ha estat dut al teatre. Ha actuat de coprotagonista en la pel·lícula de José Luís Guerin La acadèmia de las musas.

Ara s’estrena com a poeta, una passió secreta en què ha treballat tota la seva llarga vida. Com a filòloga i crítica literària estableix un diàleg amb Dante Alighieri en el 700 aniversari de la seva mort per tal de donar veu a la musa del gran poeta, Beatrice.